Мисли за неа.

Од што ми е страв? Дека згрешив нешто со тоа што и го пратив. Дека е сосема погрешно тоа што и го пратив и сега е крај. И дека ако не и пишам нешто со цел да се искупам за тоа што и го пратив, готово е ја изгубив. Дека нема друга и поради тоа … Continue reading Мисли за неа.

Перспективи на искреност.

Кој е твојот најголем failure во животот? Ме праша Оливие додека седевме во кафана и разговаравме за перспективи, бизнис, достигнување на својот потенцијал и нормално жени. Оливие е човек кој 22 години има работено во Мајкрософт, рамо до рамо со Бил Гејтс, Стивен Балмер и ред други неверојатни луѓе. Сега, го посветува својот живот да … Continue reading Перспективи на искреност.

The only technique to make you write great stuff (includes a story about a seduction)

"I have no idea what to write about" "I have no inspiration" "Lemme have one more drink and I will start writing" "I don't feel it" Some of the most common excuses my brain uses to avoid writing. Writing about what bbdirector? Anything. A new blog post, a cold email to a potential client, a … Continue reading The only technique to make you write great stuff (includes a story about a seduction)